Lijkt het delen van een elektrisch auto jou leuk en wil jij dat samen met je buurtgenoten doen? Tot voor kort wat dit bij ons, clusterbewoners, nog niet mogelijk. Maar niet getreurd!
Een van de clusterbewoners heeft met OnzeAuto het initiatief genomen om de interesse te peilen voor een elektrische deelauto. In de dorpen Renkum en Oosterbeek zijn buurtinitiatieven van start met OnzeAuto en zijn al goede ervaringen opgedaan. Bij voldoende belangstelling kunnen wij bij Clusterwoningen en in Doorwerth ook gebruik maken van een elektrische deelauto. OnzeAuto helpt daar graag bij.

Hoe gaat dat?

Stap 1: minimaal 5-6 buurt- of dorpsgenoten zijn geïnteresseerd. En geven dat aan bij OnzeAuto via deze knop:

Ik ben geïnteresseerd in elektrisch autodelen in Doorwerth

.

Stap 2: OnzeAuto organiseert met de geïnteresseerden een online informatiebijeenkomst waar we alle vragen kunnen stellen, en beslissen over vervolgstappen.

Stap 3: bij voldoende belangstelling start OnzeAuto, een voorinschrijvingspagina, en ontvangen we fysiek materiaal voor publiciteit.

Stap 4: bij voldoende voorinschrijvingen kunnen we binnenkort ook gebruik maken van één of meer elektrische deelauto’s in Doorwerth, misschien al wel in september!

Waar de een het belangrijk vindt om duurzamer om te gaan met mobiliteit, zijn voor andere de financiële voordelen doorslaggevend.

De initiatiefnemer bij Clusterwoningen doet intussen met het initiatief van het Talud in Oosterbeek. In Oosterbeek staat de auto aan een publieke laadpaal. In Renkum staat de deelauto bij een bewoner met veel zonnepanelen, die een afspraak heeft met OnzeAuto voor de levering van stroom.

Met iedere deelauto die er geplaatst wordt, verdwijnen er eigen auto’s uit de straat. Er ontstaat meer ruimte op de pleinen om op te spelen en voor groen!

Vandaag de eerste rit gemaakt met de deelauto bij Talud in Oosterbeek. Lekker gereden. Relaxed. Bij elk stoplicht even zoeken naar de schakelpook die er niet is ;-). Wat zou het fijn zijn als we binnenkort er één (of meer) in Doorwerth of Clusterwoningen hebben staan!
18-8-2022

.

Bekijk ook de uitzending van Kassa op 28 januari 2023 waarin je ziet hoe Autodelen werkt in Oosterbeek!

clusterwoningen

About clusterwoningen

“Wij zijn een platform voor én door bewoners van de Clusterwoningen Doorwerth waarin we samen leren, samen doen en organiseren voor prettig wonen in een langdurig leefbare en aangename wijk.”

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door op Akkoord te klikken stem je hier mee in en kan je de website bezoeken.