Woningen

Clusterwoningen toekomst proof! is een platform voor én door bewoners uit deze wijk om van gedachte te wisselen over het verduurzamen van de woningen en de wijk. 

Doordat de clusterwoningen allemaal dezelfde typen jaren-70 woningen zijn, leent verduurzamen zich goed voor een gezamenlijke aanpak. Het idee is door delen van kennis en met voorbeeldwoningen in verschillende smaken, stapsgewijs met logische kleine- , grotere stappen, of een totaal aanpak in één keer, zonder spijt, de woning te verduurzamen. Samen weet je meer, kom je verder en valt er energie én geld te besparen. 

Met de RRE-subsidie, aangevraagd met de gemeente en vier andere wijkinitiatieven in Renkum, kunnen we van start, met 3 aandachtsgebieden:

1.
Menu-kaart

Samen met professionals maken we een grondige analyse van de clusterwoning en vervolgens een menukaart voor het energiezuiniger en comfortabeler maken van de clusterwoning. De bedoeling is dat iedere Clusterwoning hier zijn voordeel mee kan doen.

2.
Kleine maatregelen

Stroop je mouwen op en ga aan de slag. Verduurzamen kan je zelf. Sommige acties zijn zelfs in een uurtje of zaterdagmorgen te doen. Kleine moeite, groots effect!

3.
Meten is weten

Wat is mijn energieverbruik, en hoeveel effect heeft een maatregel? Waar zitten de warmtelekken in mijn huis? Wat is de luchtkwaliteit in mijn clusterwoning, is die op orde, of valt er nog wat te verbeteren.

We zoeken voor elk plein een ambassadeur, voor communicatie met geïnteresseerde medepleinbewoners, en om de wensen en ideeën te inventariseren.

Heb je zin om mee te doen, of zelf iets te organiseren, of heb je ideeën meldt het via het contactformulier.

Clusterwoningen Doorwerth Toekomst proof!
Doorwerth Toekomst proof! Ontwerp Laura de Ridder-Knüppe