Wat is mijn energieverbruik, en hoeveel effect heeft een maatregel? Waar zitten de warmtelekken in mijn huis? Wat is de luchtkwaliteit in mijn clusterwoning, is die op orde, of valt er nog wat te verbeteren.

We gaan samen op ontdekkingstocht met een aantal activiteiten om onze eigen woning en de typische Clusterwoning te leren kennen. We denken aan wandelingen met de warmtebeeldcamera op zoek naar de warmtelekken als het weer daarvoor koud genoeg is. Het laten rouleren van een meter voor luchtkwaliteit en delen van onze bevindingen.

Thermografisch onderzoek met tips

Het thermografischeonderzoek levert veel inzichten in de lucht en warmtelekken van de ‘typische’ clusterwoning. Dank aan ingenieursbureau van der Kleij en de bewoners dat zij de rapportage met ons delen.

Kijk bij onze Clus tutorials hoe je met kleine en grotere maatregelen de lucht en warmte lekken kunt verhelpen en je woning energiezuiniger en comfortabeler kunt maken.

Check de luchtkwaliteit in je clusterwoning, leen de luchtkwaliteitsmeter

is die op orde, of kan het beter? Met de luchtkwaliteitsmeter kom je erachter, en kun je maatregelen nemen. Want bij een comfortabele woning hoort een goede luchtkwaliteit.  In het wijkinitiatief laten we een luchtkwaliteitsmeter rouleren. Je leent de meter ongeveer een week, via onze beheerder. Belangstelling? Meld je dan aan via je pleinambassadeur! De pleinambassadeurs vind je onderaan de contactpagina. 1)

Onze meter meet O2, CO2, de luchtvochtigheid, fijnstof en nog een aantal andere indicatoren. Klik hier voor uitleg over de meetwaarden en de betekenis voor de luchtkwaliteit.

Bij het lenen ga je akkoord met onze privacy-verklaring voor de luchtkwaliteitsmeter.

1) Is er op jouw plein nog geen pleinambassadeur? Er worden nog pleinambassadeurs gezocht ;-).