Op 2 Mei kwamen de pleinambassadeurs bijeen om de nieuwe rookmachine te testen en de nieuwste Clus Tutorial #10 Vocht en Ventileren te bekijken. Met de rookmachine kunnen alle clusterbewoners nu ook zelf testen waar de kieren in hun gevels zich bevinden. “Waar de rook van buitenaf door de gevel heen naar binnen trekt kan je de kieren direct dichten” zegt een van de ambassadeurs. 

De rookmachine van Clusterwoningen Toekomstproof rouleert en kan door alle clusterbewoners worden gebruikt tegen een borg en een kleine vergoeding voor de rookvloeistof. Wil je zelf je woning uitroken en kieren dichten, neem dan contact op met je pleinambassadeur. De pleinambassadeurs maken de rookmachine voor je beschikbaar en kunnen je meer vertellen over het gebruik daarvan. 

Eerder verscheen er al twee tutorials over het dichten van kieren waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je dit zelf kan aanpakken. Het dichten van kieren is een kleine en doorgaans goedkope maatregel maar kan wel tot 20% besparing op je verwarmingskosten opleveren. Dat is dus goed voor het milieu, je portemonnee en de wereldvrede! 

Prachtig wat een energielek! (geluid aan)

Clus Tutorial #1 kieren dichten tussen kozijn en buitenmuur, met o.a. flexpur
Clus Tutorial #2 kieren dichten openslaand raam, met volrubber tochtstrips
Clus Tutorial #10 Vocht en ventileren

Met Clus Tutorial #10 Vocht en ventileren is de cirkel van tutorials rond, want zeker als je de kieren in je woning gaat dichten is goed ventileren namelijk erg belangrijk!

clusterwoningen

About clusterwoningen

“Wij zijn een platform voor én door bewoners van de Clusterwoningen Doorwerth waarin we samen leren, samen doen en organiseren voor prettig wonen in een langdurig leefbare en aangename wijk.”

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door op Akkoord te klikken stem je hier mee in en kan je de website bezoeken.