Nieuw!

Vanuit het wijkinitiatief zijn wij gestart met het ontdekken van de goede en zwakke plekken van onze Clusterwoningen. Met de professionals Esther Schenkelaars van lbs63 energieke architectuur, energetisch ontwerper, i.s.m. ingenieursbureau Peter van der Kleij, kunnen we dankzij de RRE-subsidie aan de slag. De eerste stap is het analyseren van een 3-tal representatieve clusterwoningen, en het maken van een prototype advies met menukaart voor het verduurzamen. De bedoeling is dat iedere Clusterwoning hier zijn voordeel mee kan doen, voor zijn eigen situatie, in eigen tempo, op een manier die aansluit bij wat er al wel en niet gedaan is aan de woning.

We hebben door professionals een prototypeadvies en een bijbehorende menukaart laten uitwerken voor een energiezuinige en comfortabele clusterwoning.

Het prototype advies geeft overzicht van mogelijke woningaanpassingen. Er worden twee routes beschreven: een minder ingrijpende route waarin u uw woning aanpast ‘Menu verbeteren’ en een ingrijpender route waarin u grote delen van uw huis vernieuwd ‘Menu vernieuwen’. Een tussenweg is ook mogelijk. Het advies bouwt op: eerst schetsen we eenvoudige stappen, die u zonder grote investeringen kunt doen. Bekijk voor kleine maatregelen ook onze ‘Clus Tutorials’. Uiteindelijk schetsen we een beeld hoe u uw huis verregaand kunt verduurzamen.

menukaart Clusterwoningen naar toekomstproof
Menukaart voor routes naar Clusterwoning toekomst proof!
clusterwoningen

About clusterwoningen

“Wij zijn een platform voor én door bewoners van de Clusterwoningen Doorwerth waarin we samen leren, samen doen en organiseren voor prettig wonen in een langdurig leefbare en aangename wijk.”

2 Comments

 • Angelique van wijk schreef:

  Goedendag,
  Ik zie in de menukaart spouwmuurisolatie staan. Wij hebben hier ook naar laten kijken door een aantal bedrijven. Wij kregen de informatie dat de muren van open-poreuze stenen zijn en dat spouwmuurisolatie daarom riskant is. De muren moeten geïmpregneerd worden (elke 8-10 jaar) voordat er spouwmuurisolatie kan worden aangebracht ivm het risico op scheuren in de muren, vochtophoping etc. Onze buren hebben spouwmuurisolatie laten aanbrengen waarna aan onze kant vochtprobleem zijn ontstaan en de kruipruimte te nu vochtig is geworden. In hoeverre is jullie de informatie over de soorten stenen in de clusterwoningen en de spouwmuurisolatie risico’s bekend?

  • Laura de Ridder schreef:

   Dag Angelique, excuus – je vraag is ons ontgaan. Heb je inmiddels op andere wijze al antwoord? Er is ons e.a. bekend over de steensoort, deze kan per plein verschillen – er zijn soorten met een massief betonnen kern gebruik en de meer open poreuze steen zoals jij beschrijft. Ook komen problemen zoals jij aangeeft steeds vaker voor, naarmate we meer en beter isoleren of te wel het dichtmaken van de woning. Daarom willen we het belang van goede ventilatie op de kaart zetten en is er onderstaande workshop. Je kan nog deelnemen! Uiteindelijk heb kennis in huis om voor je woning ventilatie-plan te maken waarmee je op gezonde en energiebesparende wijze goed kan ventileren met behoud van comfort. https://www.clusterwoningen.nl/2024/02/23/workshop-ontwerp-je-eigen-balansventilatie-met-wtw-voor-clusterwoningen-toekomst-proof-met-plushuis/
   Groet, Laura

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door op Akkoord te klikken stem je hier mee in en kan je de website bezoeken.