De Japanse Duizendknoop; een mooie plant, maar een pest voor de Nederlands flora. Deze plant verdringt inheemse soorten en kan voor veel schade aan woningen en wegen zorgen. Ook in Doorwerth rondom de Clusters hebben we te maken met deze agressieve exoot.

In de gemeente Renkum is de Duizenknoopbrigade actief. Meer dan 50 vrijwilligers zijn actief om handmatig de Japanse Duizendknoop te bestrijden. Henny Taks, bewoner binnen de clusters, is zeer actief binnen deze groep vrijwilligers.

Ga mee op pad!

Bent u ook benieuwd hoe de plant eruit ziet? Hoe deze het beste bestreden moet worden en wat u moet doen met de afvalresten van de plant? Loop dan een keer mee met de Duizenknoop brigade. Tijdens een wandeling worden enkele locaties van de Duizendknoop getoond, worden handige tips benoemd en worden alle vragen beantwoord.

Kijk bij de events voor een eerst volgende datum.

Laura de Ridder

About Laura de Ridder

Hallo! Ik ben Laura de Ridder. Sinds juni 2019 wonen mijn man en ik in een Clusterwoning aan de Bachlaan. Samen met Bram en Matt en hond Koosje wonen we hier met heel veel plezier in het groen. Ik ben grafisch ontwerper met hart voor duurzaamheid, metopenvizier.nl

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door op Akkoord te klikken stem je hier mee in en kan je de website bezoeken.