17 juni 2020

De Gemeente Renkum ontvangt dit jaar ruim een ton aan subsidie om haar huishoudens energie zuiniger te maken. Dit valt samen met de doelstelling van de gemeente om in 2040 energieneutraal te zijn. Huishoudens zijn hierin een belangrijke speler, omdat er vaak nog veel winst te behalen valt in woningen. Binnen deze regeling kan er gedacht worden aan isolatie maatregelen zoals het gebruik van een tochtstrip en radiatorfolie. Niet alleen wordt er op deze manier minder energie verbruikt, ook zal de energierekening flink lager uit vallen.

Om dit doel te bereiken, nemen de 5 wijkinitiatieven (Weverstraat en omstreken, Stenen Kruis, Heveainitiatief, de Clusterwoningen en Fluitersmaat) in hun eigen wijk het voortouw. Op informatie avonden, warmtewandelingen en via workshops inspireren en informeren zij hun mede-wijkbewoners over de mogelijkheden die er zijn.

Ondertekening Intentieverklaring Regeling Reductie Energieverbruik vijf dorpen.

Clusterwoningen Toekomstproof maakt een start met een menukaart voor verduurzamen van de clusterwoning, kleine maatregelen en meten is weten‘. Lees hier meer.

Ook voor andere wijken is budget beschikbaar. Wil jij in jouw wijk ook een activiteit organiseren voor buurtgenoten? Een warmtewandeling, workshop of informatieavond? Neem dan contact op met Erwin Jansen van de Gemeente Renkum. Wil je zelf aan de slag met energiebesparing? Neem dan contact op met het Energie Loket Midden Gelderland (ELMG) voor de mogelijkheden.

Met de ondertekening van de overeenkomst door de 5 wijken en wethouder Joa Maouche is de regeling reductie energiegebruik van start gegaan.

clusterwoningen

About clusterwoningen

“Wij zijn een platform voor én door bewoners van de Clusterwoningen Doorwerth waarin we samen leren, samen doen en organiseren voor prettig wonen in een langdurig leefbare en aangename wijk.”

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door op Akkoord te klikken stem je hier mee in en kan je de website bezoeken.