De naderende kerstvakantie is een mooie tijd om te klussen in en om je woning, verduurzamen van je woning is bovendien ook nog eens een mooie kerstgedachte. Wil je werken aan een (meer) energiezuinige en comfortabele woning, maar weet je niet goed waar te beginnen? Geen nood, de eerste Clus Tutorials zijn klaar!

Kleine actie, groot verschil
Met deze reeks korte instructiefilmpjes willen we jou helpen en inspireren je Clusterwoning nog meer toekomstproof te maken. Relatief kleine ingrepen kunnen gemakkelijk veel energie besparen. Goeie actie voor het milieu en jouw portemonnaie. Dus stroop je mouwen op en doe mee met deze tutorials, speciaal gemaakt voor ons wijkinitiatief! Zo doen het samen ;-). Volgens de kerstgedachte onze bijdrage voor een beter klimaat.

#01 Kieren dichten
Toch(t) niet bij mij!?

De eerste in de reeks van Clusterwoning toekomstproof! Clus Tutorials is ‘Kieren dichten’.
Voor wie zijn woning wil gaan isoleren worden de kieren gemakkelijk over het hoofd gezien. Al zijn ze nauwelijks zichtbaar, kleine kieren kunnen de nodige koude lucht binnen laten. Zo erg zelfs dat het andere (gevel) isolatie te niet doet. Zonde van de energie!
Met deze stap-voor-stap video laten we zien waar je op moet letten, waarom het zo belangrijk is dat je deze gebieden aanpakt en laten we zien dat het heel eenvoudig te verhelpen is. Dacht je dat dit bij jouw cluster woning niet aan de orde is bekijk vooral het filmpje. Waarschuwing vooraf: schik niet!

Met behulp van ‘special effects’ brengt Peter van der Kleij ons de probleemgebieden van de kieren duidelijk in beeld.

Kleine maatregelen

Bekijk hier de eerste drie filmpjes in de reek ‘Clus Turorials’ gemaakt in opdracht van en samen met wijkinitiatief Clusterwoningen toekomst proof! en de gemeente Renkum, RRE-subsidie! Voor Clusterwoningeigenaren en iedereen met een woning of appartement die wil verduurzamen, isoleren en zo het milieu wil sparen.

clusterwoningen

About clusterwoningen

“Wij zijn een platform voor én door bewoners van de Clusterwoningen Doorwerth waarin we samen leren, samen doen en organiseren voor prettig wonen in een langdurig leefbare en aangename wijk.”

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door op Akkoord te klikken stem je hier mee in en kan je de website bezoeken.