Op winterse dagen is met de infra-roodcamera tijdens ‘warmte wandelingen’ regelmatig een ‘warmte lek’ bij achterpuien van onze clusterwoningen vastgelegd. Uit themografisch onderzoek blijkt dat we ongemerkt op deze plekken naast onze woning, ook het terras buiten verwarmen. De verwarming komt in veel gevallen van de convectorput.

Kennelijk is hier de isolatie niet optimaal. Zonde van de energie! Gelukkig is hier wat aan te doen. In Clus Tutorial nummer 7 laat Peter van ingenieursbureau van der Kleij ons enkele simpele maar doeltreffende oplossingen zien.

Veel clusterwoningen hebben een convectorput. Je weet wel: die bak in vloer bij de schuifpui, met het rooster waarin menig kind zijn lego-blokje is verloren. Hier is ons filmpje ook opgenomen. Allereerst leren we aan de hand van eenvoudige illustratie meer over de werking. Vervolgens zien we verschillende mogelijkheden om de convectorput te isoleren en waar we op moeten letten bij de ‘doe het zelf’-manier en andere isolatie methoden. Tenslotte zien we nog hoe je de temperatuur van de convector kan verlagen met behoud van comfort. Je woning verwarmen op een lagere temperatuur is een energiezuiniger manier van verwarmen. Zo zit je er in de winter lekker behaaglijk bij en bespaar je energie én geld. Wie wil dat nou niet?

Heb jij een clusterwoning met convectorput? Kijk dit filmpje. Wij hopen je met deze tutorial te inspireren om je woning verder te verduurzamen en zo makkelijk te besparen op energie.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Clus Tutorial 7 convectorput isoleren


Zin in meer klussen en kleine maatregelen om je woning te verduurzamen?

clusterwoningen

About clusterwoningen

“Wij zijn een platform voor én door bewoners van de Clusterwoningen Doorwerth waarin we samen leren, samen doen en organiseren voor prettig wonen in een langdurig leefbare en aangename wijk.”

2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door op Akkoord te klikken stem je hier mee in en kan je de website bezoeken.