vloerisolatie offerten

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #371
  Laura de Ridder
  Super-admin

  Betreft: Vloerisolatie van de kruipruimte 

  Om naast de reeds bestelde nieuwe achterpui een tweede post te hebben om voor subsidie in aanmerking te komen hebben wij interesse in het laten aanbrengen van vloerisolatie. Hierbij deel ik mijn bevindingen. Ik ben ook benieuwd naar ervaringen van anderen. 

  Context: In eerste instantie dachten we dat spouwmuur-isolatie voor ons juist zou zijn om te doen. Daar kwamen we van terug. Achterliggend idee: mocht er later in (zij)muren of gevel aanpassingen nodig zijn (we willen ook de voorzijde van een nieuwe gevel voorzien en voor betere ventilatie kan het op den duur nodig zijn daar) dan is mogelijk daar de spouwisolatie niet (meer) optimaal. Het is zoeken naar de juiste volgorde van aanpak, hopelijk dat we daar met deze website samen uit komen.
  Voor het betrekken van de woning hebben we de convectorput in de woonkamer dicht gemaakt en vloerverwarming laten aanleggen. Na goed isoleren kan deze verwarming straks overgaan in lagetemperatuurverwarming (LTV).
  Omdat er bij deze vorm van verwarming relatief veel warmte de grond in gaat én onze spouw met 2 stroken van 2,5 breed aan voor- en achterzijde maar klein is is vloerisolatie voor ons een interessant om als optie te onderzoeken.

  In ons geval gaat het om 42m² vloerisolatie. Dat is de benedenverdieping min de keuken. Onder de keuken zit bij ons een goed begaanbare kelder van ca. 23m². Deze laten we niet doen omdat hier het huidige klimaat en temperatuur voor het gebruiksdoeleinde prima zijn. Bovendien maakt ca. 10cm isolatie de ruimte minder toegankelijk. Wel doen we in de kelder enkele kleine aanpassingen om nodeloos energieverlies te stoppen (isoleren verwarmingsbuizen, bogen van broodjes dichtmaken, enkele overtallige ventilatieroosters naar buiten sluiten). De kruipruimte zelf is droog en goed toegankelijk (ca. 1 m hoog).

  De eerste offerte is binnen!
  De termen op de offerte zijn mij nog niet allemaal duidelijk, evenals de haalbaarheid voor onze woning van bepaalde waarden. Hoe hoog moet je de lat leggen?

  ——
  Comfort Company uit Ulft.
  Advies techniek: PIF isolatie.
  Mij viel op dat de beloofde vloerisolatiewaarde niet de hoogst haalbare is. Hierop kreeg ik  antwoord dat de ruimte (kruipluik- kruipruimte) niet toegankelijk zouden zijn met platen dikker dan 8cm. Alternatief zou zijn PUR maar dat is voor ons geen optie.

  Aantal: 42 m2
  Prijs: 39
  Totaal: €1638,00
  Omschrijving: PIF T4.0 vloerisolatie incl. bodemfolie
  Details: Dik 8 cm, Rd 3,7 m2 K/W

  Subtotaal: € 1638,00
  9% BTW: € 88,45
  21% BTW: € 137,59
  Totaal: € 1864,04
  10 jaar garantie.

  ——–
  Hoi! Ik ben Laura de Ridder. Samen met man Coen, zoontje Bram. Sinds mei 2019 zijn wij happy bewoners van een clusterwoning aan de Bachlaan in Doorwerth.
  Soort clusterwoning: geschakelde tussenwoning, twee laags

   

  • Dit onderwerp is gewijzigd 11 maanden, 2 weken geleden door .
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door op Akkoord te klikken stem je hier mee in en kan je de website bezoeken.