Duizenknoopbrigade clusterwoniningen

Op pad met de Duizenknoopbrigade

De Japanse Duizendknoop; een mooie plant, maar een pest voor de Nederlands flora. Deze plant verdringt inheemse soorten en kan voor veel schade aan woningen en wegen zorgen.
Ook in Doorwerth rondom de Clusters hebben we te maken met deze agressieve exoot.

In de gemeente Renkum is de Duizenknoopbrigade actief. Meer dan 50 vrijwilligers zijn actief om handmatig de Japanse Duizenknoop te bestrijden. Henny Taks, bewoner binnen de clusters, is zeer actief binnen deze groep vrijwilligers.
Wij hebben Henny gevraagd om een rondwandeling binnen de clusters te organiseren om te laten zien waar de Japanse Duizendknoop te vinden is en tegelijkertijd te vertellen hoe deze het best bestreden kan worden.

Dus bent u ook benieuwd hoe de plant eruit ziet? Hoe deze het beste bestreden moet worden en wat u moet doen met de afvalresten van de plant? Loop dan mee op zaterdag 11 juli vanaf 10 uur (de wandeling duurt circa 1 uur)

Tijdens de wandeling worden enkele locaties van de Duizendknoop getoond, worden handige tips benoemd en worden alle vragen beantwoord. Het verzamelpunt is het pleintje van de Beethovenlaan 92 t/m 142.

We zien u dan graag! Aanmelden is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld. Stuur en mailtje naar info@clusterwoningen.nl

Buurtinitiatief De Clusters

 

Events

Geen evenementen gevonden!
Clusterwoningen Doorwerth Toekomst proof!

Doorwerth Toekomst proof! Ontwerp Laura de Ridder-Kn├╝ppe

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door op Akkoord te klikken stem je hier mee in en kan je de website bezoeken.